<< Back The truth about my life

Sun, 13 Feb 2005

Chomsky'nin Batı'nın Yeni Standartları adlı kitabını okurken yazarın Kosova ve Doğu Timor'u birbiri ile kıyasladığı bir paragrafı aktarmak istedim:

Bütün bu gelişmeler yaşanırken, birkaç ay önce Novi Sad, Belgrad ve Pançevo'da nokta atışıyla sivil hedefleri gözünden vurabilen hava kuvvetlerinin, ABD ile ondan daha az sinik olmayan müttefiklerinin eğitip silahlandırdığı Endonezya ordusu tarafından dağlara sürülen; açlıkla karşı karşıya kalan yüz binlerce insana havadan gıda yardımı yapma kapasitesine sahip olmadığı anlaşılmaktadır. ABD yönetimi, Batı Timor'daki milislerce alıkonulan yüzbinlerce tutsağı kurtarmak için de anlamlı bir çaba içine girmiş değildi. Tabii herhangi bir şekilde harekete geçilmesi çağrısında bulunan tek bir Allah'ın kulu da çıkmamış, özellikle de aylar boyunca kendi kendilerini tarihte görülmemiş ahlâki vasıflarından dolayı kutlayanlarla bir olanlardan böyle bir çağrı gelmemişti.

About me

I'm Enver ALTIN, a software developer at Cellenity.

Calendar

February 2005
SuMoTuWeThFrSa
   1 2 3 4 5
6 7 8 9101112
13141516171819
20212223242526
2728     

Categories

/ (355)
  articles/ (1)
  books/ (7)
  coffee/ (1)
  debian/ (1)
  events/ (7)
  factsoflife/ (13)
  general/ (8)
  gnome/ (16)
  humor/ (21)
  lkd/ (8)
  management/ (1)
  mobile/ (1)
  mono/ (4)
  music/ (8)
  personal/ (35)
  politics/ (27)
  postgresql/ (4)
  programming/ (12)
  projects/ (2)
  quotes/ (1)
  technology/ (7)
  tips/ (6)
  travel/ (1)
  work/ (13)

Archives

Links

Popular

Talk slides

License

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 License.

Miscellaneous

This site is built on the wonders of Pyblosxom, supposed to be W3C XHTML 1.0 and CSS 1.0 compliant, always handcoded using Vim. The server that hosts this site is powered by Debian GNU/Linux.
.O.
..O
OOO